Koulutyömme on lähtenyt mukavasti käyntiin. Tekemisen meininkiä riittää. Tilamme tahtovat käydä hieman ahtaiksi ja parakkia on kunnosteltu kesän aikana ja sitä käytetään toiminnassa lähes täysipäiväisesti. Oppilasmäärämme on kasvanut ja 1.10. se tulee olemaan 55 oppilasta. Yksi perhe Jyväskylästä muttaa syyskuun lopussa kylällemme ja heidän perheestään koulussamme aloittaa kaksi oppilasta. Toivotan heidät lämpimästi tervetulleeksi Ihastjärvelle ja koulun toimintaan mukaan!

LOVE-hankkeessamme kehittelemme edelleen blogiamme ja siihen voitte tekin vaikuttaa parhaillaan blogissamme olevan kyselyn pohjalta. Lisäksi tuon hankkeen aikana työstämme opetussuunnitelmaamme eteenpäin sekä varsinkin allekirjoittanut kohentaa tietoteknisiä taitojaan. Nyt osaan jo videon laiton Youtuben kautta. Tuon hankkeen turvin olemme jo saaneet videokameroita koulutyöhömme, joita siellä kotonakin on tainnut jo piipahtaa. Myöskin lisälaitteistoa on tulossa useiden tuhansien eurojen edestä.

On ilo kertoa, että koulumme tilasuunnittelu etenee. Uudet piirustukset kokonaan uudesta koulusta saimme maanantaina. Tällä hetkellä on vaihtoehtoina siis kokonaan uuden koulun rakentaminen nykyiselle paikalleen tai sitten Paajalan-Haukkamäen seudulle. Vaihtoehtona edelleen on vanhan koulumme peruskorjaus ja laajennusosan rakentaminen. Kustannusarviot näistä vaihtoehdoista tulevat lähiaikoina. Tiistai-iltana 8.9. oli koululla infotilaisuus kaikille huoltajille ja kyläläisille ja paikalla oli mukavasti väkeä. Tuon illan keskeisin viesti on, että Ihastjärven kylälle tarvitaan kokonaan uusi kyläkoulu ja sen sijaintipaikka voi olla joko Paajalan-Haukkamäen seutu tai hyvä nykyinen paikka. Arkkitehti Heikki Kirjalaisen tekemät suunnitelmat ja piirustukset koulusta ovat hyvät. Tärkeää on, että koulumme saa kasvaa ja kehittyä opetuksellisesti uusissa tiloissa. Tämä on kylämme ja koulumme henkilökunnan tahto ja sitä tahtotilaa toivomme viranhaltijoilta ja päättäjiltä kaupunkistrategiamme mukaisesti. Mikkeli haluaa olla myös maaseutukaupunki ja tällä päätöksellä se voi osoittaa, että maaseutujen ja kylien elämää tuetaan myös. 

Toivon ja teen parhaani sen suhteen, ettå koulumme tilasuunnittelu valmistellaan ja viedään päätöksentekoelimiin mahdollisimman pian ja käsitellään vuoden 2010 talousarviokäsittelyssä kokonaisuutena. Tekninen lautakunta käsittelee asiaa varmaankin syyskuun lopun kokouksessaan. Sieltä se etenee hallitukseen ja edelleen valtuustoon. Tässä välillä kaupungin johtoporras pohtii ja arvioi talousarviota ja lautakuntien esityksiä.Vuoden 2010 talousarviokäsittely alkaa hallituksen osalta lokakuun loppupuolella ja kaupunginvaltuusto käsittelee talousarviota marraskuun kokouksessaan 16.11. Ilokseni huomasin, että opetuslautakunnan kokouksessa 15.9. käsitellään alustavaa opetuslautakunnan talousarviota vuodelle 2010 ja siellä on investointiosassa erittely ja perustelu koulumme osalta seuraavsti: Ihastjärven koulun saneeraukseen liittyvä kalustaminen 100000e vuodelle 2011. Jesss!

Toivon kyläläisten ja huoltajien aktivoituvan tämän yhteisen ja merkittävän asian eteenpäin viemiseksi. Pidimme kyläyhdistyksen puheenjohtajan Merja Salon kanssa palaverin ja ideoimme bussiretkeä Ihastjärvelle viime keväisen tapaan. Tällä kertaa kohdejoukkona on kauopunkimme luottamushenkilöt ja viranhaltijat. Tuo bussiretki kylällemme ja koulullemme on tarkoitus järjestää parin viikon kuluessa.

Piirustukset ja suunnitelmat koulumme tiloista kulkevat mukanani ja esittelen ja keskustelen koko projektista mielelläni. Ottakaa yhteyttä!

Aurinkoisia syyspäiviä!

Palataan esni viikolla asiaan!

Yst.terv. Jaana