Hei taas! Tiedottelen jälleen koulun hankesuunnitelman etenemisestä. Näin mennään tällä hetkellä. Tämä allaoleva on esitys kaupunginjohtajalle. Hän nimeää virallisesti työryhmän. Työryhmän on tarkoitus kokoontua heti joulun jälkeen tammikuun alkupuolella. 

” Hankesuunnitelmassa selvitetään koulun saneerausmahdollisuus tai uuden koulun rakentaminen ja sen sijainti .
Hanke käynnistetään mahdollisimman pikaisesti ”
 
Alustavissa keskusteluissa on koulun toiminnan osalta tavoitteeksi asetettu se, että koulusta muodostuu tulevaisuuden poikkihallinnollinen toimintakeskus, joka tukee ja jonka toteutuksessa korostuvat kestävä kehitys sekä kaupunkistrategian painopisteet osallisuus ja asiakaslähtöisyys. Toiminnallisessa suunnittelussa haetaan yhteyksiä myös muihin meneillään oleviin kaupunkistartegian mukaisiin hankkeisiin mm. vanhusten kaste hanke, maaseutukaupunki mikkeli, mikkelin maaseutufoorumit, yhtenäinen perusopetus , lasten ja nuorten hyvinvointihanke jne.
 
Edellä mainittuun päätökseen perustuen Ihastjärven koulun suunnittelua varten nimetään seuraava hanketyöryhmä:
 
Kiinteistöjohtaja Riitta Väänänen
Opetuslautakunnan pj. Pirkko Valtola
Koulutusjohtaja Seija Manninen
Kehitysjohtaja Soile Kuitunen
Päivähoidon esimies Pirjo Vartiainen
Liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila
Kaste- hankkeen edustaja Anu Silvennoinen
Ihastjärven kylätoimikunnan edustaja Sauli Hänninen
Ihastjärven koulun rehtori Jaana Strandman
Sivistystoimen johtaja Heikki Hirvonen
 
Hankeryhmän tehtävänä on valmistella hankkeen eri toteutusvaihtoehdot, nykyisen koulun saneeraus, mahdollinen uuden koulun rakentaminen ja sijainti, sekä arvioida eri vaihtoehtojen hyödyt, haitat ja kustannukset.
Hankesuunnitelman laadinnassa noudatetaan rakentamisen hankeohjetta.
Hanketyöryhmä voi kuulla ja kutsua asiantuntijoita työryhmän kokoukseen sekä käyttää määrärahan puitteissa ulkopuolisia asiantuntijoita vaihtoehtojen selvittelyssä.
Työryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja kutsuu sihteerin.

Koulun muusta toiminnasta sen verran, että LOVE- han kkeessa olemme käynnistämässä yritysyhteistyötä Kenkäveron kanssa. Kevääksi olemme suunnittelemassa linnunpönttö-projektia, jossa hyödynnämme teknologista osaamista. Kenkäveroon kootaan linnunpönttö -miljöö, jota voidaan kiertää kesällä, tarkastella pönttöjen asukkeja jne. Linnunpöntöistä on tarkoitus tehdä mahdollismman persoonallisia ja tekemiseen osallistuvat halutessaan kaikki Mikkelin koulut. Mielenkiintoista!

KELPO-hankkeen tiimoilta erityisopetuksellisia käytänteitä ja ratkaisuja "lanseerataan" jokapäiväiseen opetukseen. KELPO:n kautta tulee koulutusta kevään aikana luokan- ja aineenopettajille sekä rehtoreille. Lisäksi hankerahoilla on tilattu erityisopettajien käyttöön puheopetusmateriaalia. Näin mennään eteenpäin tässäkin tärkeässä hankkeessa.

Tekninen toimi on parannellut fyysisiä tilojamme asentamalla ilmalämpöpumput parakkirakennukseen ja tuo ilmanpuhdistimen päärakennukseen. Lisäksi lämpötilojamme ja hiiilidioksidipitoisuuksia mitataan jatkuvasti.

Varsinainen opetuksemme pyörii jouluisten aiheiden ympärillä. Kuusijuhlamme on to 17.12.2009 klo 18 Ihastjärven metsästysmajalla. Tervetuloa koko perhe mukaan jouluiseen menoon!

Kaikki täällä kävijät kommentoikaahan ja erittäin mielelläni kuulen ajatuksianne tuosta kouluhankkeestamme.

Jouluisin tuoksuin Jaana