Kaupunginhallitus hyväksyi viimein uuden koulumme rakentamisen nykyisen koulun paikalle ja hyvä niin. Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä siitä, että saamme opetussuunnitelman mukaiset terveet tilat ja ihastjärveläiset lapset saavat oppia, kasvaa ja kehittyä omalla kotiseudullaan. Hienoa, että päätöksenteossa löytyi strategian mukaisia konkrettisia toimia. Nyt vain meidän Ihastjärvellä on toimittava aktiivisesti yhä edelleen koulumme eteen.

Kouluhanke etenee nyt niin, että kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti suunniteltua tilaohjelmaa eli uuden koulun neliöitä tulee supistaa 10 % eli noin 110neliötä. Joudumme poistamaan terveydenhoitajan huoneen, yhden pienryhmätilan ja kaikista muista tiloista joudumme nipistämään 2-6 neliötä kustakin. Tämän jälkeen valmistellaan ja lähetetään kilpailutusasiakirjat. Vanhan koulun purkaminen alkaa kesäkuun 2011 alussa ja uuden rakentaminen samalle paikalle elokuussa 2011. Uuteen kouluun pääsemme 1.1.2012. Väliaikaiskouluratkaisuja elo-joulukuuksi 2011 mietimme parhaillaan kuumeisesti. Mielenkiintoisia kuvioita on syntymässä myös toiminnallisella puolella. Olen ollut yhteydessä uudesta kyläkoulustamme Jyväskylän yliopiston professoriin Eira Korpiseen ja kaksi opiskelijaa aikovat tehdä gradua kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä koulussamme. Koulun kehittäjätiimi kokoontuu 9.11. pohtimaan edelleen toiminnallisia muotoja ja etsimään rahoitusmahdollisuuksia. Mukaan palaveriin tulevat kotihoidon esimies  ja Leader -hankevastaava. Lisäksi olen hakenut teknologiateollisuuden 100-vuotisjuhlarahastosta rahaa koulumme tietoteknisten yhteyksien ja välineistön mahdollistamiseen erityisesti myös ikäihmis-näkökulmasta.

Käykäähän kurkistelemassa ja kommentoimassa blogissamme toimintaamme ja olkaa yhteydessä, mikäli teille tulee ajatuksia ja näkemyksiä kouluasioissamme!

Iloisin terveisin Jaana