Olen iloinen ja onnellinen kaikkien niiden lasten puolesta, jotka oppivat koulussani. Meillä on upeat tilat, ammattitaitoinen henkilökunta ja mainio koulukylä. Ensimmäinen kouluviikko on takana ja ainakin rehtorilla on erittäin hyvä mieli.

Uudelta lukuvuodeltamme odotan koulukylä-ideologian vahvistumista, laadukkaan perusopetuksen toteuttamista ja aktiivista yhteistyötä kotiväkien kanssa. Meillä on ensimmäistä kertaa koulumme historiassa tilojen osalta mahdollisuus toteuttaa oeptussuunnitelmaa sen kaikilta osin niin hyvin kuin vain pystymme. Odotan uusia luovia ideoita erityisesti koulumme tekniikan hyödyntämisessä, samoin kuin oppimisympäristömme suhteen.

Koulumme on kahdessa merkittävässä hankkeessa mukana. Toinen on koulu kylässä kylä koulussa, jota kaupunki hallinnoi ja se pyörähtää käyntiin piakkoin. Tarkoituksena hankkeessa on saada toimintakeskus -ideologiaa eteenpäin. Mukana ovat myös Vitsiälän ja Lahnaniemen kylät. Mobiilisti Mikkelissä on Opetushallitusken  hanke, jossa on tarkoituksena kehitellä uuden teknologiamme (älytaulut, ibadit) opetuksellisia näkökohtia eteenpäin.

Olen saanut kutsun Opetushallituksesta uuden valtakunnalisen oeptussuunnitelman perusteiden valmistelu työryhmään. Otan ilolla tämän kunniatehtävän vastaan ja näin saan viedä Ihastjärven koulukyläämme, Mikkeliämme ja koko Etelä-Savoa esille myös tuossa työssä.

Toivotan kaikille oikein hyvää alkanutta koululukuvuotta ja erityisesti yhteistyökumppaniemme kanssa tehty työ on arvokasta ja arvostettavaa. Pienet koululaisemme oppivat, saavat onnistumisen elämyksiä ja kokemuksia ja vahvaa pääomaa tulevaisuuttaan varten! Siitä minä pidän huolta koulukylämme rehtorina!

Aurinkoisin terveisin Jaana