2850414795_b5c07ece74.jpg

 

Jahtikaverit Jaana ja Valma ja puput saavat kyytiä.....

Hyvää alkanutta syksyä!

Ensiksi haluan kiittää Mari-opea tämän Reksinboksi -sivun avaamisesta ja käyttöopastuksesta!

Tällä sivustolla kertoilen virallisia ja hieman epävirallisiakin asioita ja juttuja. Käykääpä aina silloin tällöin vilkaisemassa ja kommentoimassa. Mielelläni kuulen ajatuksia, mielipiteitä ja ideoitakin! 

Koulutyö on lähtenyt myös tänä syksynä vauhdilla käyntiin. Lisämausteensa ensimmäisiin viikkoihin ovat tuoneet koulumme 110-vuotissyntymäpäivä ja kaupungin lomautukset. Mutta eteenpäin mennään! Se, mistä olen erittäin iloinen ja ylpeä on koulumme aktiivisen innokkaat oppijat ja loistavan ammattitaitoinen henkilökunta. Myös koulumme huoltajat ovat koulumme kantavia voimia. Siitä osoituksena esimerkiksi syntymäpäiväkekkereiden maistuvat tarjoilut.

Kutsun oppijoidemme lisäksi myös kaikki huoltajat mukaan metsä/luontopäiviimme ke 17.9. (3-4lk oppilaat) ja 24.9.(2, 5-6lk oppilaat) Ohjelmassa suunnistusta, jänisjahtia Valma ja Lilo-koirien toimesta, luonnosta ja hyvistä eväistä (tikkupullaa paistamme tietenkin) nauttimista, yhdessäoloa. Halukkaat uskaliaat pääsevät kokeilemaan myös ilmakivääriammuntaa. Mukana menossa Peisinkorven erän metsästäjistä Eino, Heikki ja Juha, Saku ja Pasi sekä huoltajista jo ilmoittautuneet Vesa ja Ossi. Varustuksena säänmukainen metsävarustus, siis lämmintä ylle ja alle. Tervetuloa!

Terveisin Jaana

 

Koulukuulumisia:

Koulutyö rullaa innolla ja aktiivisella opetuksella ja oppimisella eteenpäin. Usein olen huomannut oppijoissamme, että uutta on opittu ja sitä jopa osataan käyttää hyödyksi luovasti. Muutamia kavereiden välisisä "hässäköitäkin" on selvitelty ja niistä on aina päästy sopuun ja ne ovat päättyneet anteeksipyytämiseen. Olemme viime aikoina kovasti pohtineet reilun pelaajan tuntomerkkejä, sillä välituntileikeissä tahtoo välillä tunteet ja ajatukset kuumeta ja unohdetaan, miten reilua peliä pelataan. Ilman boksiin menoa ollaan kuitenkin selvitty. 

Neuvottelukunta kokoontuu to 16.10.2008 koululle suunnittelemaan wc-paperimyyntiä, pikkuleipämyyntiä, myyjäisiä ja muita rahankeräysmuotoja. Edellisessä kokouksessa pohdittiin myös tapahtumiamme Halloween-iltaa ja lastentapahtumaa. Myöskin kevätretki -vaihtoehdoista on tarkoitus käydä keskustelua ja jopa kenties päättää, mihin mennään. Oppilaita kysyttäessä vastaus on aina sama-mahdollisimmman pitkä bussimatka ja ABC-asema. Olkaapa vanhemmat yhteyksissä neuvottelukunnan jäseniin (Sari Laatikainen, Sauli Hänninen, Marjut Rantanen, Osmo Hänninen ja Marjo Kukko), mikäli teille tulee edellä luettelluista asioista mieleen jotakin sanottaa kokousta varten.

Halloween-iltakoulu järjestetään Merirosvo-teemalla koulullamme to 30.10.2008 klo 20.00-24.00. Ohjelmassa seikkailurata, jota olemme tarjoamassa Teidän toteutettavaksi hyvä vanhemmat, herkullista nyyttäribuffettia, ohjelmaosuutta sekä diskoa. Olemme kutsuneet mukaan menoon Harjumaan, Vanhalan ja Hiirolan koulun oppilaita ja opettajia sekä vanhempia. Asiasta tulee tiedotetta koteihin vielä lähempänä. Ketään tämä asia ei pääse yllättämään.

Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin Jaana

 

Tervehdys!                                                              Aamu 10.10. klo 5.12

Jaana täällä taas aamuvirkkuna kirjoittelee...

Ajattelin nostaa esille kouluruokailun. Kouluruokailu täyttää 60 vuotta. Jokainen lapsi saa koulussa maksuttoman aterian, joka täyttää lapsen energiantarpeesta päivän aikana noin kolmanneksen. Kouluruokailulla on myös muita merkittäviä opetussuunnitelmallisiakin tavoitteita, kuten hyvät pöytätavat, ravitsemus ja terveys. Usein ruokailuhetki on myös sosiaalinen kanssakäymisen tilanne. Koulumme ruuan raaka-aineet tulevat osakseen lähiruokaperiaatteella omalta Ihastjärven kylältämme ja Merja loihtii meille, mitä maistuvampia aterioita nautittavaksemme. Kiitos Merja! Kannustan myös huoltajia ja perheitä huomioimaan terveellisen ravinnon merkitystä joka päivä.

Tänään meillä on kouluruokailun juhlapäivä ja juhla-ateria seuraavan menun muaksiesti.

2929039202_724f8c6faf_m.jpg

Toinen asiani on kerhotoiminnan käynnistyminen koulullamme taas pitkästä aikaa. Mikkelin kaupunki on saanut opetushallitukselta kerhoihin ohjattua rahaa reilut 50000 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että meidänkin koulumme kerhotoiminta käynnistyy ensi viikolla. Kerhot painottuvat koulutyötä tukeviin taito- ja taideaineisiin ja kerhoa ohjaavat koulumme opettajat. Seuraa koteihin tulevia tiedotteita asian suhteen.

Hyvää viikonloppua!

Varokaa hirviä liikenteessä, sillä hirvijahdit ovat alkaneet!

Jaana

2928179139_a4dce4e6f4.jpg

 Ja tässä nyt se Reksin Boksi sitten on!

 

21.10.2008

Jaanan ajatuksia:

Viime viikon torstain neuvottelukunnan kokouksessa nousi esille koulumme tulevaisuus. Neuvottelukunnan jäsenenmme Osmo toi mielestäni erittäin tärkeän näkökulman esille siitä, että koulumme oppilasmäärä on tällä hetkellä hieman nouseva, mutta kuuden seitsemän vuoden päästä olemme 40 oppilaan tienoilla ellei allekkin. Kylän toiminta on aktiivista ja kiinnostavaa, mutta vielä se perheiden muuttaminen Ihastjärvelle täytyisi saada aktivoitua paremmin. Tontteja rakentamiseen tulisi olla tarjolla, samoin vapaita asuntoja. Kannustan koko kylää, vanhempia, maanomistajia innostumaan asiasta! Muistutan kaupungin päättäjiä heitä tavatessaan jatkuvasti koulumme remontoimisen ja lisätilan tarpeesta, mutta se edellyttää, että oppilasmäärämme on reilusti yli 40. Yhdenkin lapsiperheen muuttaminen pois näkyy jo oppilasmäärässämme. Koulun henkilökunnalla on paljon ideoita ja ajatuksia koulun opetuksellisten asioiden eteenpäin viemiseksi. Siis yhdessä markkinoimaan kouluamme ja kyläämme!

 

4.11.2008

Olipas mukava Halloween-iltakoulu. Kaikki toimi ja ilta oli kaikinpuolin oikein "rento". Vanhempia oli paljon paikalla ja seikkailurata oli mitä upein, puhumattakaan herkkupöydästä! Lämmin kiitos kaikille mukanaolleille merirosvoille! Harjumaalaisetkin olivat tulleet mukaan virittelemään yhteistyökuvioita. Kylätoimikuntien jäsenet saivat sovittua norsupallo-ottelun kylien välille ja taisipa siellä olla yhteistyöviritelmiä muitakin.HYVÄ! HYVÄ!

Toisena asiana haluan korostaa oppilaidemme innokasta opiskelua. Hässäkät ovat jääneet vähemmälle ja taas tullaan paremmin toimeen kavereiden kanssa. Ilmeisesti syysloma osui erinomaiseen paikkaan niin oppilaillekin kuin henkilökunnallekin. Opiskeluinnosta kertoo se, että oppilaat ovat hyvin tunneilla mukana ja tekevät tehtäviä ahkerasti. Näin tapahtuu väkisinkin oppimista! Kiitos oppilaat, teidän kanssanne on mukava oppia ja opettaa!

Jaana 

 

19.11.2008

Tänään virittelimme oppilaiden kanssa jo muutamia jouluvaloja ja taiteilimme vahaväreillä jo lumista maisemaa. Selvästi huomaa, että lapset rakastavat joulun odotusta. Mielstäni yhteinen tekeminen ja suunnittelu yhteiseksi hyväksi on erinomaista yhteisöllisyyden kasvatusta. Tänään myös puhuimme paljon toisen huomioimisesta esim. parin tai ryhmän valinta tilanteissa. Kaikki lupasivat jälleen kerran huomioida kaveria. Sovimme, että koulussamme ei jätetä ketään ksin vaan vahdimme sitä, että kaikkien kanssa leikitään tai ollaan vain juttukaverina.

Tänään koululla kävi myös teknisen toimen kunnossapitopäällikkö ja esittelin koulun akuutit remontoimisen ja korjaamisen tarpeet. Ilamstointimme ei jostain syystä toimi kunnolla ja sitä vikaa ryhdytään nyt sitten tutkimaan. Eddelleen korostin myös koko koulumme peruskorjaamista ja lisärakentamista. Oppilasmäärämme näyttää vuoteen 2014 jokaisena lukuvuonna yli 40 oppilasta. Viime viikolla olin kyläyhdistysken kokouksessa kertoilemssa ajatuksiani ja kyläyhdistys lähtee mukaan karoittamaan tonttitilannnetta jne. Myös Ihastjärvi-messut ja lehtimainos vilahtivat keskusteluissa. Nähtäväksi jää, mikä on tulos! TSemppiä ja tekijöitä tarvitaan!

 

11.12.2008

Koulumme tuore oppilasennuste vuosille 2009-2016 näyttää tältä. Kuten tilastosta näkyy tällä hetkellä menee hyvin, mutta muutaman vuoden päästä tilanne on jo toinen ja yksikään lapsiperhe ei saisi muuttaa koulupiirimme alueelta pois.

 

 

 

2.12.2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IHASTJÄRVI

 

 

yht0-10

 

 

esi

 

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

 

 

 

2008-09

 

 

48

 

 

8

 

 

8

 

 

9

 

 

8

 

 

6

 

 

4

 

 

5

 

 

 

v.2002

 

 

10

 

 

2009-10

 

 

52

 

 

5

 

 

10

 

 

8

 

 

10

 

 

8

 

 

7

 

 

4

 

 

 

v.2003

 

 

5

 

 

2010-11

 

 

58

 

 

10

 

 

5

 

 

10

 

 

8

 

 

10

 

 

8

 

 

7

 

 

 

v.2004

 

 

10

 

 

2011-12

 

 

55

 

 

5

 

 

10

 

 

5

 

 

10

 

 

8

 

 

9

 

 

8

 

 

 

v.2005

 

 

5

 

 

2012-13

 

 

54

 

 

7

 

 

5

 

 

10

 

 

5

 

 

10

 

 

8

 

 

9

 

 

 

v.2006

 

 

6

 

 

2013-14

 

 

50

 

 

4

 

 

7

 

 

5

 

 

10

 

 

5

 

 

10

 

 

8

 

 

 

v.2007

 

 

4

 

 

2014-15

 

 

46

 

 

4

 

 

4

 

 

7

 

 

5

 

 

10

 

 

5

 

 

10

 

 

 

v.2008

 

 

4

 

 

2015-16

 

 

37

 

 

2

 

 

4

 

 

4

 

 

7

 

 

5

 

 

10

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syntyneet huomioitu 1.8.2008 asti, tiedot syntyneistä

 

 

 

 

 

saatu Osmo Hurrilta/Mittaus ja kiinteistöt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikko sitten pidetty kylän kehittämisilta keräsi koululle vajaa kaksikymmentä kylän asukasta. Ja tällä hetkellä on tonttien/talojen kartoitus käynnissä ja toivottavasti niitä löytyy. Keväällä on tarkoitus pitää Ihastjärvi-messut ja ideana tuli, että ne olisivat jäähallissa Asu Rakenna Sisusta -messujen yhteydessä omana osastonaan. Hyvä idea! Lisäksi ideaillassa vilahteli kylän kesäkioski-idea jne. Kaikki kylän ideoimisesta ja muutenkin kehittämisestä innostuneet voitte liityä Maaseutu-Mikkeli -keskustelupalstalle Ihastjärven kylän -osioon osoitteessa http://makami.ning.com 

Hei!

Tällä viikolla oli ilmoittautuminen koulutulokkaaksi ensi syksyksi. Kouluumme tulee 10 ensimmäisen luokan oppialsta ja neljä esikoululaista tämän hetkisten tietojen mukaan. eli oppilasmäärämme on ensi lukuvuonnakin 48 oppilasta. Iltapäivätoiminta käynnistyäkseen vaatii, että kuusi ensimmäisen luokan oppilasta on ilmoittautunut siihen. Tulevana lukuvuonna iltapäivätoiminta lähtee varmaankin käyntiin, mutta seuraavana vuonna täytyykin jo tapahtua ihmeitä, mikäli kolme saadaan muutettua kuudeksi. Koulumme toiminta tämän kevään aikana näyttää olevan yhtä vilkasta kuin aiakisemminkin. Vanhempienillassa päätimme järjestää lastentapahtuman tuttuun tapaan Kalevankankaan koululla la 14.2.2009 ystävyys-teemalla. Kevätretkelle suuntaamme ke 29.4.2009 Helsinkiin, jossa vierailemme ainakin Heurekassa. Muut käyntikohteet selviävät lähempänä. Ja aivan loppukevääseen ajoitamme "kouluteatterimme" esityksen Prinsessa Ruususesta.

Tämän lisäksi koulun oettajat ovat laittaneet hankhakemuksen LOVE-hankkeeseen, jossa etsitään uusia ja luovia koulun kehittämisideoita jalostettavaksi koulun tasolla eteenpäin. Katsotaan ensi perjantaina, olemmeko päässeet mukaan. 

Mukavin meininkiterveisin Jaana