10.2.2009

"Väliaikatietoja"

Koulullamme vieraili tänään hankevetäjät Majbritz ja Teemu Savonlinnan kehittämiskeskuksesta. He tutustuivat kouluumme ja kuulivat ajatuksiamme ja heittivät pari vinkkiä ja ideaa meillekin päin. LOVE-hanke on luovan ja innovatiivisen teknologian käyttö opetuksessa. Kokonaisuudessaan positiivinen alkusysäys. Nyt pohdimme Minnan ja Marin kanssa koulullemme sopivan kehittämisidean tai ideoita ja alustavasti ajattelimme jo sen liittyvän tietotekniikan luovaan käyttöön opetuksessa erilaisilla oppilailla. Kertokaa ja jalostakaa ihmeessä ajatustamme, jos teille tätä juttua lukiessanne tulee ajatuksia. Haluamme mahdollismman käytäntöön helposti ja näppärästi ja opetustyön arkea tukevan kehittämisidean.

Kuulin, että eilen iltaisessa Ruralia-instituutin ja kyläyhdistyksen kehittämisillassa oli ollut hyvä henki ja koulu ja sen korjaaminen oli nousuut tärkeäksi Hienoa! Koulun käyttöä esim. kesäisin tulisi pohtia vielä enemmän, samoin kuin kokonaisuutena ajatusta koulu -kylän toimintakeskus.

Ensi vuoden luokkajaosta olen ja olemme kaavailleet seuraavaa: 1-2lk 18opp. (Minna), 0lk ja 3lk 14opp. (Jaana), 4-6lk (Mari). Tästäkin luokkajaosta kuulen/kuulemme mielellämme ajatuksia. Tuntikehys anomus lähtee viikon sisällä koulutusjohtajalle ja esitykseni tuntimäärästä on hyvin samanlainen kuin tänäkin vuonna. Minnan määräaikainen työsopimus loppuu tähän lukukauteen, mutta olen tehnyt esityksen hänen vakinaistamisesta ja jatkamisesta koulumme opettajana.

Tällä viikolla ja vähän edelliselläkin on flunssa vavistellut sekä henkilökuntaa että oppilaita. Haluankin korostaa hyvää käsihygieniaa. Koulussa oppilaita kehotetaan ja on opastettu käsien pesuun ja desifiointiin.

Ystävällisin terveisin Jaana